Brands Corian ...and more.

Corian®

Corian® is de merknaam voor het solid surface materiaal ontwikkeld door Dupont de Nemours USA (ook uitvinder van bijvoorbeeld Nylon en Kevlar e.a.) in 1967 als alternatief voor natuursteen en laminaat. De originele mixture was de combinatie van calcium carbonaat en acryl-hars en in 1970 werd de definitieve samenstelling aeen binding van ongeveer 2/3 minerale vulmiddel ATH, een afgeleide van bauxiet-erts en acrylhars PMMA. Hierdoor verbeterde de kwaliteit van het eindmateriaal want vanaf nu was het ook zuurbestendig alsook een meer translucentie en de satijn zachte touch. De productie startte in de VS, nabij Buffalo in de staat New York. De uitvinder en biochemicus Donald Slocum startte in 1963, nam in 1965 patent en in 1971 werd Corian® op beurs te Houston voor het eerst gepresenteerd. Oorspronkelijk leverbaar in één crèmekleur (Cameo white) voor de keuken en badkamer industrie. Vanaf 1984 werd er werk gemaakt om de kleurcollectie uit te breiden. Vandaag telt de collectie Corian® meer dan 100 referenties. Begin 1990 was het patent vervallen, en komen op korte tijd extra nieuwe solid surface spelers op de markt, hoofdzakelijk vanuit Azië. Corian® behoudt zijn sterke positie op de wereldmarkt dankzij een sterke productontwikkeling en marketing, en wordt dikwijls als grondstofnaam gebruikt. Corian® wordt geproduceerd in USA, Japan, Zuid-Korea, China en Turkije.

corian-design-logo.jpg

...and more.

Corian ...and more.

Eind jaren negentig vervalt het octrooi van Corian (Dupont de Nemours USA) en een heel resem nieuwe fabrikanten komen op de markt. De meeste nieuwe spelers bevinden zich in het verre Azië (Zuid-Korea & China) en hanteren verschillende kwaliteitsnormen. Novifor werkt sinds 2002 ook met deze nieuwkomers, maar enkel met fabrikanten die 100% PMMA acrylaat solid surface produceren. Dus geen 'modified' of polyester solid surface producten, die weliswaar goedkoper maar beperkt slagvast en zeker niet kleurvast zijn. Ook opteren we steeds voor 12mm plaatmateriaal ipv 10mm of 9 of 6mm of zelfs minder (3mm SSV), ook voor wandbekledingen ! Steeds 12mm plaatmateriaal : kwaliteit start met kwaliteitsgrondstoffen.

Dit zijn de brands en hun fabrikant waarmee we werken :

  1. Hi-Macs® is de merknaam voor het solid surface materiaal van LG, de Zuid-Koreaanse multinational, vooral gekend in de elektronica en witgoed sector. De basisgrondstoffen zijn globaal identiek aan Corian® en hun productieproces is gelijkaardig maar wel voorzien van een Post-Curing fase (extra opwarmen na de basis-uitharding) waardoor het materiaal relatief wat harder wordt. LG is sterk in productontwikkeling met bijvoorbeeld nieuwe kleuren en extra gemakkelijk "thermoformeerbare" versies. Er zijn productiefaciliteiten in o.a. Korea en USA.
  2. Multinelli™ is de verzamelnaam voor de collectie sanitaire wasbakken die sinds 2002 ontwikkeld werd door de onderneming Fortinorm bv samen met twee Zuid-Koreaanse zakenpartners. Er wordt slechts in één kleur geproduceerd : de trendy wit Pure Sanitary White™ , wat witter en frisser dan Ral 9016. Het plaatmateriaal met de bijhorende lijmsystemen worden volgens eigen specifieke vereisten en afmetingen geproduceerd in de productiefaciliteiten van de Zuid-Koreaanse fabrikant LionChem, die meer dan 1.000.000 platen per jaar produceert hoofdzakelijk onder private label. Zoals Hi-Macs® en Corian® spreken we hier ook over een 100% acrylic solid surface : dus een mengsel van minerale ATH en acrylhars PMMA.
  3. KRION® is een solid surface ontwikkeld door SYSTEMPOOL, bedrijf van de Spaanse Porcelanosa Groep en die onder eigen strenge toezicht in OEM-onderaanneming geproduceerd wordt. Zoals Hi-Macs® en Corian® spreken we hier over 100% acrylic solid surface : dus een mengsel van minerale ATH en acrylhars PMMA. De slagkracht van de internationale Porcelanosa Groep duwt Krion® op korte tijd tot de top op de Europese solid surface markt. Krion® biedt naast een heel mooi programma vormelementen ook een interessante pallet effen kleuren. Men herkent zeer goed de Europese touch, eerder uitzonderlijk in een vooral uit USA gedomineerde business.
  4. Carrara Texture™ is de nieuwste ontwikkeling in de wereld van gevlamde solid surface en is een copolymeer mineraal materiaal vervaardigd uit twee bouwstenen : aluminium hydroxide ATH, een natuurlijk vulmiddel dat gebonden wordt met synthetische harsen, maar specifiek geformuleerd om een sterke nerfstructuur te bekomen in combinatie met translucentie. Het is geen klassiek 100% PMMA solid surface, maar een echt private label applicatie. Door de subtiele dosering van de verschillende basiselementen ontstaat aderen en gewenste vlekken die zorgen voor de herkenbaarheid van Carrara Texture™, geinspireerd op deels Carrara en deels Calacatta. Het beste van de 2 werelden. Het wordt in OEM-onder aanneming geproduceerd en dit volgens zeer specifieke vereisten op niveau van textuur, patroon-ritme en afmeting opgesteld door ons bedrijf. Iedere plaat bezit haar unieke patroon, is door-en-door gekleurd dus zonder toplaag of print, maar 12mm massief homogeen 1.0 x 3.7m lengte uit één doorlopend stuk. De platen kunnen onderling in breedte gekoppeld worden dankzij de ingenieuze patronen tekening. Leverbaar januari 2021.

Contacteer ons !

Indien U een vraag heeft, laat het ons weten. T.050-812120 Mail info@novifor.be.