Programma douchecabine Monolith ™ en Duolith ™
Douchecabines in glasvezelversterkt hars GRP brands Monolith ™ & Duolith ™

Programma douchecabine Monolith ™ en Duolith ™

We bieden 2 uitvoeringen : de douchecabine Monolith ™ uit 1 stuk en de douchecabine Duolith ™, in 2 delen om gemakkelijker te kunnen monteren.

Monolith ™ : Eendelige douche unit of douchecabine bestaande uit 3 wanden en vloerelement uit één naadloos geheel. Aan de instap is een geïntegreerde waterkeringsprofiel plus aanslag voor de uitneembare voorplint voorzien . De afwatering gebeurt naar de wanden toe en loopt nadien door naar het afloopgarnituur diameter 90mm. De overmeten hoogte 2250mm+-5mm inclusief de afneembare voorplint met hoogte 150mm. De monolithische douche unit is samengesteld uit hoogwaardige polyesterhars type sanitaire kwaliteit, blinkend wit, en versterkt met glasvezel in combinatie met ingebed hardhout volgens het principe van sandwichopbouw. Het materiaal is bestand tegen inwerking van de meeste chemische invloeden en normale huishoudelijke producten. Het materiaal zwelt niet, rot niet en mag in contact komen met levensmiddelen. Stoot- en slagvast binnen het toepassingsgebied. De gelcoat-laag is herstelbaar volgens de standaard technieken eigen aan de carrosserie-wereld. Beide onderdelen kunnen uit elkaar gehaald worden voor eenvoudige manipulatie ifv toegankelijkheid. Er worden steunvoeten in kunststof meegeleverd die in de hoogte regelbaar zijn. De ruimtebesparende afloop met uitneembaar korf en aansluitingsbuis diameter 40mm zijn inbegrepen. Het geheel kan rechtstreeks aangesloten worden tegen een wand dankzij de kraagvormige randen aan de muurzijden en dit door middel van vijzen en montagelijm (niet meegeleverd). De buitenzijden dienen nog afgewerkt te worden met valse wanden of afwerkingspanelen. Cabine kan ook in een nis ingebracht worden. In optie kan een L-vormige dakplaat (hoogte front +-50mm) op de flens van de bovenkant van de douche unit geplaatst worden dmv bout & moer verbinding in combinatie met een elastische afdichtingskit (niet meegeleverd bv sanitair mastiek, silicone of MS-polymeer). In optie kan een specifieke douchedeur in veiligheidsglas Master Carré® voorzien worden. Deze specifieke douchedeur bestaat uit twee 180°-draaiende pivotdeur met regelbare wandaansluiting , heeft geen profiel onderaan en is voorzien van zelfsluitende magnetische dichting tussen de 2 deurpanelen alsook een deurknop per deurpaneel. De profielen zijn vervaardigd in wit blinkend poeder gelakt aluminium.

Duolith ™ : Tweedelige douche unit of douchecabine bestaande uit een bovengedeelte met 3 wanden als één naadloos geheel en een onderste gedeelte zijnde één verhoogde vloerelement met - aan de instap - een geïntegreerde waterkeringsprofiel en een aanslag voor de uitneembare voorplint . De afwatering gebeurt naar de wanden toe en loopt nadien door naar het afloopgarnituur diameter 90mm. De twee gedeelten worden met elkaar verbonden d.m.v. een waterkerende flensverbinding in combinatie met een elastische afdichtingskit (niet meegeleverd bv sanitair mastiek, silicone of MS-polymeer) alsook een bout & moer aanspanning. De overmeten hoogte 2250mm+-5mm inclusief de afneembare voorplint met hoogte 120mm. De tweedelige douche unit is samengesteld uit hoogwaardige polyesterhars type sanitaire kwaliteit, blinkend wit, en versterkt met glasvezel in combinatie met ingebed hardhout volgens het principe van sandwichopbouw. Het materiaal is bestand tegen inwerking van de meeste chemische invloeden en normale huishoudelijke producten. Het materiaal zwelt niet, rot niet en mag in contact komen met levensmiddelen. Stoot- en slagvast binnen het toepassingsgebied. De gelcoat-laag is herstelbaar volgens de standaard technieken eigen aan de carrosserie-wereld. Beide onderdelen kunnen uit elkaar gehaald worden voor eenvoudige manipulatie ifv toegankelijkheid. Er worden steunvoeten in kunststof meegeleverd die in de hoogte regelbaar zijn. De ruimtebesparende afloop met uitneembaar korf en aansluitingsbuis diameter 40mm zijn inbegrepen. Het geheel kan rechtstreeks aangesloten worden tegen een wand dankzij de kraagvormige randen aan de muurzijden en dit door middel van vijzen en montagelijm (niet meegeleverd). Het kraanwerk kan in de schuine zijwand geplaatst worden die tevens dienst doet als technische koker. De buitenzijden dienen nog afgewerkt te worden met valse wanden of afwerkingspanelen. Cabine kan ook in een nis ingebracht worden. In optie kan een L-vormige dakplaat (hoogte front +-45mm) op de flens van de bovenkant van de douche unit geplaatst worden dmv bout & moer verbinding in combinatie met een elastische afdichtingskit (niet meegeleverd bv sanitair mastiek, silicone of MS-polymeer). In optie kan een specifieke douchedeur in veiligheidsglas Master Carré® voorzien worden. Deze specifieke douchedeur bestaat uit twee 180°-draaiende pivotdeur met regelbare wandaansluiting , heeft geen profiel onderaan en is voorzien van zelfsluitende magnetische dichting tussen de 2 deurpanelen alsook een deurknop per deurpaneel. De profielen zijn vervaardigd in wit blinkend poeder gelakt aluminium.

Technische fiche downloaden
Toevoegen aan verlanglijstje

Contacteer ons !

Indien U een vraag heeft, laat het ons weten. T.050-812120 Mail info@novifor.be.